Banner-Fitandsafety

PASSFORM OCH SÄKERHET

 

Tranemo siktar mot en nollvision av allvarliga arbetsplatsolyckor orsakade av låga/flamma eller hetta. Att alltid bära rätt skyddskläder är användarens livförsäkring om en olycka inträffar. Därför är passform, ergonomi och känslan av att trivas i sina skyddskläder otroligt viktigt. En avsaknad av komfort och ergonomi i arbetskläderna kan vara en orsak till att man använder fel typ av skyddskläder eller ännu värre, inte bär några flamskyddskläder alls. Ett plagg med dålig passform kan istället för att skydda, orsaka en olycka, därför är det viktigt att alla ska kunna hitta en storlek som passar.


BÄRTEST

Tranemo gör alltid bärtester på nyutvecklade skyddslösningar i samarbete med kunder, för att säkerställa att skyddsplagget har alla nödvändiga funktioner som krävs och att det fungerar i praktiken. En nära relation och en löpande dialog med kunderna gör att vi i ett tidigt stadie kan upptäcka fel eller brister.


FLAMSKYDDSKLÄDER FÖR KVINNOR

Tranemo har utvecklat ett stort utbud av skyddskläder i damstorlekar, eftersom flera stora företag idag strävar efter en jämlik arbetsplats där alla har rätt till bekväma och välsittande skyddskläder. För att ytterligare fokusera på kvinnor och deras förutsättningar och behov kan vi även bistå med gravidbyxor i de flesta av Tranemos byxor utan hängfickor.


SKYDDSKLÄDER FÖR HELA ÅRET

Lager-på-lager-principen fungerar enastående vid val av klädsel året runt, både ur skydds- och värmehänseende. Luftspalterna som bildas mellan plaggen isolerar mot kyla samt ger ett ökat skydd, eftersom luft har en låg elektrisk konduktivitet. I Tranemos sortiment ingår allt ifrån underställ till skal- och vinterplagg för att bäraren ska kunna få ett lätt och bekvämt klädsystem som dessutom påverkar skyddsegenskaperna positivt.