Banner-Safety-How-to-dress

KLÄ DIG RÄTT I KYLAN

 

Många arbeten som kräver flamskyddskläder utförs ofta utomhus under växlande väderförhållanden, vilket ställer stora krav på skyddskläderna. De måste skydda både mot dåligt väder och flamskyddsrelaterade risker samtidigt som de är bekväma och smidiga. Klä dig enligt lager-på-lager-principen med våra skyddssystem -  Tranemo Skinsafe™  för att kunna arbeta mer effektivt och under längre tidsintervaller.

 

FRÅN INSIDAN OCH UT

Vi rekommenderar att du bara använder inherent flamskyddade skyddskläder på kroppen, inifrån och ut. Detta för att undgå risk med bomull som brinner, polyester som smälter eller att metall överför elektrisk ström och värme till huden. Glöm heller inte att skydda hela kroppen, från topp till tå.

 

LAGER 1 – INNERLAGER

Det innersta lagret ska se till att du håller dig torr och varm inifrån. Innerskiktet är de plagg du bär närmast kroppen, plagg som underställ, underkläder eller strumpor. Om kläderna inte leder bort väta från huden kommer kroppen kylas ned. Vid en olycka kan fel val av underkläder leda till att tyget fattar eld och smälter in i huden. Det är därför viktigt att prioritera det innersta skyddet. Vi rekommenderar att välja inherent flamskyddade underställ i merinoull. Ullunderställ är mjuka och komfortabla, har en bra isolerings- och fukttransporterande förmåga. De är också antistatiska och drar inte åt sig dålig lukt.


LAGER 2 – ISOLERANDE MELLANLAGER

Ett isolerande mellanlager bör användas för att öka komforten under årets kallare månader. Lagret bildar ett avstånd mellan lager 1 och 3 och isolerar därmed mot både värme och låga temperaturer. Det optimala mellanlagret transporterar vidare fukten från det första lagret, samtidigt som det ser till att värmen inte lämnar din kropp. Ullbaserade underställ fungerar optimalt även som mellanlager.


LAGER 3 – SKYDDANDE YTTERLAGER

Ytterlagrets primära funktion är att ge skydd. För att skyddskläderna ska användas dagligen bör de även ha en utmärkt passform, hög komfort, bra rörelsefrihet och goda möjligheter till förvaring av verktyg. Vi rekommenderar inherent flamskyddade skalplagg. Skalplaggen har tejpade sömmar och är vind- och vattentäta enligt EN 343. Tack vare en mycket god andningsförmåga är plaggen mycket användarvänliga och komfortabla.


LUFTSPALT

Luftspalterna som bildas mellan de olika lagren har en låg konduktivitet av elektricitet och har en låg värmeledningsförmåga. De enastående egenskaperna isolerar mot kyla på vintern och ger extra säkerhet i krävande arbetssituationer.

Klä dig rätt i kylan