Klä dig rätt i kylan

Många arbeten som kräver flamskyddskläder eller skydd mot ljusbåge utförs ofta utomhus under olika väderförhållanden, vilket ställer stora krav på skyddskläderna. De måste skydda både mot dåligt väder och flamskyddsrelaterade risker samtidigt som de är bekväma och smidiga.

FRÅN INSIDAN OCH UT

Vi rekommenderar att du använder inherent flamskyddade plagg hela vägen, inifrån och ut. Du undgår då riskerna med bomull som brinner, polyester som smälter eller att metall överför elektrisk ström och värme till huden. Kom ihåg att skydda hela kroppen, från topp till tå.

SKINSAFE

LAGER-PÅ-LAGERSKYDDSSYSTEM

LAGER 1 – INNERSKIKT

Det innersta lagret ska se till att du håller dig torr och varm inifrån. Innerskiktet är det plagg du bär allra närmast kroppen, som underställ, underkläder eller strumpor. Om plagget inte leder bort väta från huden kommer kroppen kylas ned. Vid en olycka kan fel val av underkläder leda till att tyget fattar eld och smälter in i huden. Det är därför viktigt att prioritera det innersta skyddet. Vi rekommenderar att välja inherent Flamskyddade underställ i merinoull. Ullunderställ har en bra isolerings- och fukttransporterande förmåga samt har följande fördelar:

  • Inherent flamskydd
  • Mjuka och komfortabla
  • Antistatiska
  • Drar inte åt sig dålig lukt

FR Underställ Dam        FR Underställ


LAGER 2 – MELLANSKIKT

Ett isolerande mellanlager bör användas för att öka komforten under årets kallare månader. Lagret bildar ett avstånd mellan lager 1 och 3 och isolerar därmed mot både värme och låga temperaturer. Det optimala mellanlagret transporterar vidare fukten från det första lagret, samtidigt som det ser till att värmen inte lämnar din kropp. Även här fungerar ull som ett bra mellanlager.

Ullpolotröja                                 Ull sweatshirt


LAGER 3 – YTTERSKIKT

Ytterlagrets primära funktion är att ge skydd. För att skyddskläderna ska användas dagligen bör de även ha en utmärkt passform, hög komfort, bra rörelsefrihet och goda möjligheter till förvaring av verktyg. Vi rekommenderar inherent flamskyddade skalplaggSkalplaggen har tejpade sömmar och är vind- och vattentäta enligt EN 343. Tack vare en mycket god andningsförmåga är plaggen mycket användarvänliga och komfortabla.

FR Shell


AIR GAP

Luftspalterna som bildas mellan de olika lagren har en låg konduktivitet av elektricitet och har en låg värmeledningsförmåga. De enastående egenskaperna isolerar mot kyla på vintern och ger extra säkerhet i krävande arbetssituationer.