Max Larsson, VD på Tranemo Textil, utsågs till Årets företagare

Bild

Under en prisceremoni onsdag den 10 juni mottog Max Larsson, VD på Tranemo Textil, priset Årets företagare från näringslivsorganisationen Företagarna i Tranemo. Motiveringen lyfter fram förmågan att arbeta med ständiga förbättringar för att bibehålla hög kvalitet, stabil utveckling samt framstående position inom branschen i Sverige och Europa genom tydliga kärnvärden och en fastställd miljöstrategi.

 

”Detta är ett erkännande inte bara för mig, utan för alla medarbetare inom företaget. Vi är oerhört stolta och glada för denna utmärkelse bland så många framstående kandidater. Det bevisar att vi har en bra strategi och motiverar oss att fortsätta arbeta mot våra mål”, säger Max Larsson.

 

Motiveringen lyder:

 

”Detta anrika företag har präglats av en stabil utveckling som lett till en framstående position i både sin bransch och i Europa. Företaget har tydliga kärnvärden, en fastställd miljöstrategi och arbetar med ständiga förbättringar för att bibehålla sin höga kvalitet. På det lokala planet är företagaren ett maximalt föredöme i hur en företagare ska samverka, engagera, entusiasmera och stötta både kommun, kulturell och idrottslig verksamhet. Med en vision om att ingen ska skadas allvarligt i situationer där rätt utrustning kunnat förebygga en olycka eller lindra dess konsekvenser har detta innovativa företag lyckats utveckla marknadsledande avancerade arbetskläder i material där flamskyddet varken kan nötas eller tvättas ur”.

 

Årets Företagare är Företagarnas största utmärkelse med gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. De som utses lokalt går vidare till regionala finaler och i oktober 2020 är det riksfinal.

Kriterier för Årets företagare:

 

Företagaren ska ha majoritetsägande och genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Ha uthålligt god lönsamhet.

 

Artikel i Borås Tidning publicerades den 10 juni 2020.

 

Tranemo har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt olyckan eller lindrat konsekvenserna av den. Tranemo arbetar endast med inherent flamskydd som inte kan nötas eller tvättas ur tyget. Våra kunder finner vi främst inom segmenten el och kraft, smältverk och gjuteri, svets, järnväg, kemi och petrokemi. Koncernen består av huvudkontoret i Tranemo och säljbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien/Irland, Holland/Belgien, Tyskland och Portugal som tillsammans skapar en av Europas starkaste säljorganisationer. Årligen distribuerar gruppen över 600 000 plagg till kunder i hela Europa. Huvudkontor och europeiskt logistikcenter ligger i Tranemo, Sverige och största delen av produktionen sker i egna anläggningar i Europa. Allt för en säkrare arbetsplats. Sedan 1934.